Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι Τρεις Ιεράρχες

        Κάθε χρόνο στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουμε τη μνήμη των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας.Του Μεγάλου Βασιλείου,του Ιωάννου του Χρυσόστομου και του Γρηγορίου Θεολόγου.
        Οι μεγάλες αυτές χριστιανικές μορφές εργάστηκαν με ζήλο για τη διάδοση της διδασκαλίας του χριστιανισμού αφήνοντας δόξες και πλούτη, τιμές και αξιώματα.
        Βοήθησαν φτωχούς,φρόντισαν για τους αρρώστους και σκόρπισαν τα δώρα της αγάπης σε πικραμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους.Με τις δικές τους περιουσίες και με εράνους που έκαναν, έχτισαν νοσοκομεία,γηροκομεία και ορφανοτροφεία όπου μέσα σ΄αυτά ανακουφίζονταν οι ταλαιπωρημένοι της ζωής.
             Έκαναν μεγάλες και πολυήμερες περιοδείες μέσα σε κινδύνους και κακουχίες για να διδάξουν τη χριστιανική διδασκαλία και την αγάπη.
           Οι μεγάλοι αυτοί Πατέρες βοήθησαν πολύ και στη διάδοση των Ελληνικών γραμμάτων.Υπήρξαν μεγάλοι δάσκαλοι και παιδαγωγοί της ανθρωπότητας.
              Γι ΄αυτό η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι γιορτή των σχολείων και των μαθητών.Τιμάμε την τριάδα των μεγάλων δασκάλων και ευχόμαστε ολόψυχα στους ανθρώπους ν΄ακολουθούν τα βήματά τους, το δρόμο της αρετής και της αγάπης.


 Μαζεμένοι όλοι αντάμα
εις τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών
των μεγάλων διδασκάλων
και σοφών Ιεραρχών


Των γραμμάτων είναι προστάτες
των σοφών οι οδηγοί
των πιστών οι στυλοβάτες
κι εκκλησίας οι ταγοί



Η ζωή τους θε να γίνει
στη ζωή μας οδηγός
κι όλοι ας φέρνουμε στο νού μας
τη μορφή του καθενός.